Redan för hundra år sedan var Gästis Matsalar ett begrepp i Varbergs restaurangliv. Hit gick varbergarna för frukost, lunch, middag, kaffe, avec och glatt sällskap.

Idag är det en självklar mötesplats för både varbergare och hitresta. I Ehrenpohlska huset med utsikt över Brunnsparken och kyrkan serveras god och näringsrik frukost, lunch och middag. Dessutom är kaféet öppet hela dagen. 

Gästis Matsalars entré blickar mot Brunnsparken, dit sociteten under artonhundratalets somrar kom för att dricka brunn och umgås. Själva brunnsdrickandet finns inte kvar men alla som törstar är välkomna in på ett glas. Oavsett årstid och social klass.

 

 

Om oss

 

Med kärlek till mat och genuint intresse för matlagning och bra service kan det hända att man som vi hamnar på Kyrkogatan 3 i Varberg. Vi som ansvarar för Gästis Kafé & Matsalar heter Mats Tovedal och Maria Christensen. I över trettio år har vi lagat mat till nöjda gäster på många olika ställen, och nu får vi chansen att göra det på den här fina restaurangen!

Vi tycker inte att man ska krångla till maträtter. Här får du kort och gott bra behandlade råvaror på din tallrik, där vi lagt vår själ i allt från egen ketchup till handskuren råbiff.

Vår ambition – som går hand i hand med resten av Hotell Gästis – är en servering som är välkomnande och tillåtande för alla, vare sig man är här för en slät kopp kaffe på riktigt bra ekologiska bönor eller för en välhängd entrecote med hemgjorda pommes frites.

De viner vi serverar till alla våra rätter har vi hämtat från Europa. De flesta är ekologiska, några veganska och alla väldans goda. Kortare transportvägar, snälla mot naturen och framförallt välpassande till den mat vi lagar!

Även ölen försöker vi hitta på nära håll: Dugges goda IPA från Landvetter och Brooklyn Lager från Falkenberg är två exempel.

Vi hoppas att du som sitter här ska känna av åtminstone en gnutta av all den kärlek vi ger vår mat, och att du kommer hit fler gånger!

Hjärtligt välkommen!

Mats, Maria och hela Hotell Gästis